22 March 2011

O.o


salam. 


eh eh, gembira tak bila hidup korang macam ni? 

duit tu tebal je kan? kad kredit pun best sangat bila pakai. 

CREDIT TO THIS: BLOGGER


bila nak jadi macam tu kan? [rezeki, inshaAllah.]
N.F.A



17 March 2011

tag tag


As-salam. 

tengah sibuk main facebook, tetiba jannah IM kata aku di tag dekat blog dia dan tiqa. bagus. betul betul time bosan dia bagi kerja. so, here we go.


1)adakah anda rase anda hot ?
sangat!
 
2)upload pic kau dari PC sekarang.
taknak.

3)ceritalah pasal gambar tuu.
gambar tiada maka description pun tiada :)
 
4)bila kali terakhir kau makan ayam ?
semalam. mak kita buat SOTO!

5)lagu terakhir kau dengar ?

 kimia. 
 
6)apa kau buat selain menyelesaikan tag ini ?
mengunyah.

7)selain dari nama sendiri anda dipanggil ape ?
takda nama lain selain nama sendiri.

8)tag lagi lapan orang

kina
hadaina
dafina
husna ali
ezzatul ameera
cik mya shukor
zana
farhah fakhirah


9)siapakah no 1 ? 
kawan terbaik yang bila dia bercakap dengan kita, dia kena dongak :P

10)cakap sesuatu pasal no5
kalau jadi cikgu, sainglah sekali.

11)orang no3 ade hubungan dengan siapa ?
dengan family dia la. orang tu masih ada mak bapak la.

12)bagaimana dengan budak no4 ?
 

oh dia ni tinggi lampai. geram tengok. lepastu otak geliga sebab tak lama lagi jadi doktor inshaAllah.
 
13)pesanan buat no6

hai cik gojes, sentiasa maintain ayu okay =)

 
14)kata kata cinta untuk no2 ?

cinta? oh tidakk. nanti syaza marah wei aku bercinta dengan sayang dia ni. HAHA

15)berikan 5 perkara yang kau tahu pasal no1 ?
dia punya tahi lalat di atas bibir. 
bila berdiri sebelah saya, dia parat bahu saja.
makanan utama dia adalah add maths dan biologi.
matang bila bercakap dan bagi opinion.
paling best bila dia selalu kenalkan perkataan2 baru dalam BI.

16)persamaan antara kambing dan lembu ?

 boleh jadi makanan.
 
17)perasaan bile buat tag nie ?

 langsung takde perasaan.
 
18)adakah anda tahu Rizman itu sengal ?
tak kenal maka tak tau.

19)gay or less ?
straight.


N.F.A



15 March 2011

senyum


assalamualaikum.


SAYA BAHAGIA TENGOK KEBAHAGIAAN MAK ABAH SAYA. SAYA PUN BAHAGIA BILA TENGOK ABANG AKAK SAYA BAHAGIA. 

sinar menerangi gelap hidupmu yang dulunya sirna.



N.F.A


13 March 2011

what are words

video

this song tells us about his fiancee who is suffering for a brain injury as the result of a car wreck, 2 months before the wedding day. sedih kot. sungguhpun gitu, lelaki ni tetap setia pada tunang dia sebab perasaan sayang. dan sebab sayanglah, dia tetap kahwin dengan fiancee dia.



N.F.A


05 March 2011

Hari Jadi Nasiha&Co


assalamualaikum..

nasiha? yee saya macam suka dengan nama nasiha but we used to call her Kina. more friendly! okay, actually this entry supposed to be published yesterday [4 March 2011]. but something came up jadi short entry ni pun terbengkalai gamaknya. tapi takpelah, tetap nak publish jugak sebab harini pulak birthday sepupu dia. 


seronok kalau hari jadi kita dengan sepupu sebelah menyebelah. baru meriah nak menyambut sama kalau gather ramai ramai. okay, kata short entry jadi taknak bebel banyak. bukan korang baca pun. 


semalam kat sekolah, ramai ramai nyanyikan lagu untuk dia. aisehh, air mata bergenang maa. touching yea? tangkap leleh la kan. lepastu dia kata mak dia masakkan dia nasi briyani lepastu kakak dia belikan kek. auwhh, sedap katanya! 


SELAMAT HARI JADI, KINA [4 Mac 2011] & LUTFI [5 Mac 2011]


N.F.A